Program 2023

 

Vårprogram 2023

Välkommen till 2023, ett nytt år med spännande aktiviteter! 

Vi hälsar nya och gamla medlemmar hjärtligt välkomna till deltagande i vårens arrangemang som vi hoppas skall locka till deltagande.

MEDLEMSAVGIFT

Inbetalning av medlemsavgift för 2023 skall ske direkt i samband med detta programutskick för att undvika påminnelsebrev och betalas till vårt bankgiro BG 5326-3117.

Ange: 2023, namn, ev. medföljande familjemedlem samt e-postadress. Notera på bifogat Medlemskort datum för gjord inbetalning.

Årsavgiften är fortsatt oförändrad: 125 kronor för fullt medlemskap inklusive årsbok för innevarande år. För tillkommande familjemedlem erläggs 25 kronor i tillägg per person.

Malmö stadsarkiv välkomnar till besök: https://malmo.se/Uppleva-och-gora/Arkitektur-och-kulturarv/Malmo-stadsarkiv.html

Mars

Besök med visning av nya Rosengårdsbiblioteket

Torsdagen den 23 mars, kl.18: inbjuds till en guidad visning med Maria Roijer – Sektionschef för Rosengårdsbiblioteket samt ett föredrag av Katarina Forsström om inredning och arkitektur. Efteråt följer en sittning med fika och frågestund med Maria.

Anmälan görs senast 16 mars till medlem-mkhf@telia.com

Skriv: ”Rosengårdsbiblioteket” i ämnesraden. Plats: Biblioteket ligger inne i Rosengårds centrum, Adlerfelts väg 2 C, centrumparkering finns i anslutning samt att buss 5 går dit (och ofta). Obs! SAMLING vid parke- ringen för att gemensamt gå in i biblioteket.

Tid: kl. 18.00 – ca. 20.00. Avgiftsfritt.

Illustration: Panorama Arkitekter

April

Årsmöte med föredrag

Härmed kallas Du till föreningens årsmöte måndagen den 17 april, kl.18.00 på Konsthallen, Restaurang Smak.

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar följer ett föredrag av historikern Fredrik Egefur som berättar om Vinterpalatset i Malmö på det sena 80-talet. En artikel finns i Elbogen 2022. Välkommen att lyssna.

Utdelning av årsboken Elbogen 2022 sker till närvarande medlemmar. Härefter skickas den till övriga.

Måltid på restaurang ”SMAK” följer på föredraget:


~ MENY ~

Helstekt kalkonbröst med bakad spetskål, gräddsås, picklad gurka,
persilja & silverlök samt rostad potatis.

Måltidsdricka Loka och bröd finns på borden.


Anmälan görs senast 5 april till medlem-mkhf@telia.com

Skriv: ”Årsmöte 2023” i ämnesraden. Vänligen ange om Du/ni har för avsikt att deltaga på både årsmöte på Konsthallen och till måltiden på Restaurang SMAK, ange om vegetariskt alternativ önskas. Supéavgiften 250:- betalas genom insättning BG 5326-3117 efter att anmälningsbekräftelse erhållits. Tillkommande drycker vin/öl beställes och betalas på plats.

Tid: kl. 18.00–21.00. Insläpp kl. 17.45.

Anmälan är bindande. Ev. förhinder skall anmälas direkt till sekreteraren på telefon 0706 17 97 64 senast 3 dagar före årsmötet.

Maj

Vårutflykt till Hovdala slott

FULLSATT.  Endast i mån av återbud kan plats tilldelas från anmälan på "Reservlista"

Lördagen den 27 maj kl. 09.30–15.30 arrang- eras en resa till Hovdala slott vid Hässleholm. Slottschefen Magnus Metz kommer att guida runt och berätta om byggnader och historia. Växelvis i två grupper bjuds guidning i slottet och egen vandring i naturområdet med historiska anor samt lunch i Slottsrestaurangen som bjuder på sallads- buffét och varmrätt på tallrik med kaffe.

På återvägen kommer vi att göra ett stopp vid S:t Petri kyrka i Klippan, ritad av arkitekt Sigurd Lewerentz, en fantastisk kyrka uppförd i mitten av 60-talet som stadsarkivarien Suzanne Sandberg berättar mer om.

 

Anmälan görs till medlem-mkhf@telia.com Skriv: ”Vårutflykt 2023” i ämnesraden. Avgift: 375 kr. Förhandsanmälan måste ske innan betalning erlägges. Betalning sker med angivande av bokningsnummer och namn genom insättning på föreningens bankgiro: 5326-3117. Avprickning sker vid/på bussen. Samling vid Fiskehoddorna vid Malmö Museer kl. 09.30. Hemkomst ~ kl. 15.30. Obs! Begränsat deltagarantal. Anmälan måste vara inkommen senast 10 maj.

OBS! Förhinder måste anmälas till sekreteraren på telefon 0706-17 97 64.


Foto: Wikipedia

Övrigt

Besök gärna vår hemsida på www.elbogen.nu där vi har digitaliserat äldre årgångar av årsboken och våra skrifter kallade ”Gryps” m.fl. fristående bokverk. Sekreteraren Rita Rohlin nås på 0706-17 97 64 eller per e-post mkhf@telia.com om Du har funderingar som Du önskar vidarebefordra till styrelsen eller har frågor om programverksamheten.

Medlemsärenden/adressändringar sker till: medlem-mkhf@telia.com

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen

Övrigt

Sekreteraren Rita Rohlin nås på 0706 17 97 64 eller per e-post mkhf@telia.com om Du har funderingar som Du önskar vidarebefordra till styrelsen eller har frågor om programverksamheten.

Medlemsärenden/adressändringar sker till: medlem-mkhf@telia.com

Med vänliga hälsningar
Styrelsen

Tidigare föredrag

Läs mer om Ulla Hårdes föredrag från föreningens årsmöte torsdagen den 17 september 2020.